Peabilaisten uratarinoita

Tutustu Peabilaisten uratarinoihin!

Antti Karvonen - isän perässä rakennusalalle

Talonrakentajaksi oppisopimuksella opiskeleva Antti Karvonen lähtee Peabin kerrostalotyömaalle joka aamu innostunein mielin. Kipinä alalle syttyi jo pikkupoikana, kun hän auttoi kirvesmiesisäänsä perheen rakennusprojekteissa.

Kaj-Erik Tapper, työharjoittelija

Pitkän työuran matruusina tehnyt Kaj-Erik Tapper halusi elämäänsä uusia haasteita ja pysyvyyttä, joten hän lähti opiskelemaan talonrakentajaksi. Työharjoittelu Peabilla on vahvistanut hänen innostustaan rakennusalalle.

Niko Vuorimaa, työnjohtaja

Niko Vuorimaa aloitti Peabin haalariharjoittelijana vuonna 2018. Nyt hän työskentelee työnjohtajana Pohjanmaat-yksikössä Seinäjoella. ”Rakentamisessa innostaa se, kun näkee oman työnsä tuloksen. Meillä Peabilla on hyvä yhdessä tekemisen meininki.”

Lassi Leinonen, työnjohtaja

Vastaava työnjohtaja Lassi Leinonen on ollut rakentamassa useita kerrostaloja Kuopioon. Vaikka hänen työnsä vaatii hyviä kommunikointitaitoja ja sosiaalisuutta, ujompikin pärjää rakennusalalla. ”Sitä ei katsota ylöspäin, kuka on kovin puhumaan, vaan sitä, kuka on kovin tekemään. Alalla menestyy, kun haluaa oppia ja hoitaa työnsä reippaasti ja lu...

Tuire Nikkanen, projektipäällikkö

Kuusi vuotta Peabilla työskennellyt projektipäällikkö Tuire Nikkanen on oppinut rakennusalasta eniten työmailla – kirvesmiesten ja muiden ammattirakentajien kanssa. ”Olen päässyt näkemään hyvin monenlaista rakentamista ja saanut vetää kiinnostavia hankkeita. Ala on valtavan monipuolinen, ja jokainen hyvä tekijä löytää varmasti oman paikkansa.”

Roosa Närhi, tuotantoinsinööri

Tuotantoinsinööri Roosa Närhi innostuu joka kerta, kun pääsee ratkomaan yllättäviä ongelmia. Ja niitä Peabin pääkaupunkiseudun korjausrakentamisen yksikössä työskentelevä Närhi kohtaa. ”Työ on kaikkea muuta kuin tylsää. Aina, kun vanhoja rakenteita puretaan, vastaan tulee jotain odottamatonta. Ne hetket ovat hienoja, kun pyrimme voittamaan yhdes...

Aleksi Hokkanen, työnjohtaja

Aleksi Hokkanen aloitti kahdeksan vuotta sitten Peabilla haalariharjoittelijana ja työskentelee nyt työnjohtajana. ”Peab tukee ja kannustaa työntekijöitään kasvamaan ja kehittymään. Koko rakennusala uudistuu valtavaa vauhtia. Parasta on, että joka päivä saa oppia jotain uutta”, hän sanoo.

Kalle Kulmala, yksikönjohtaja

Tampereen yksikönjohtaja Kalle Kulmala on tehnyt lähes 20-vuotisen Peab-uransa aikana töitä 12 eri nimikkeellä. Hänelle on karttunut jokaisella portaalla mukaan arvokkaita oppeja esimiehiltä, kollegoilta ja alaisilta. Kulmala on kasvanut peabilaiseksi ihmisten mukana.

Ilkka Laakeristo, yksikönjohtaja

Ilkka Laakeristo aloitti kymmenen vuotta sitten Peabilla ja työskentelee nykyään korjausrakentamisen yksikönjohtajana. Monet eri tehtävät ja haastavat projektit ovat opettaneet hänelle paljon.

Anna Laaksonen, haalariharjoittelija

Anna Laaksonen, 21, opiskelee toista vuotta energia- ja ympäristötekniikkaa Aalto-yliopistossa. Annan viime kesä kului haalariharjoittelussa Espoon Keilaniemessä Peabin työmaalla. Monipuoliset työt opettivat paljon, ja erityisen iloinen Anna on siitä, että nyt hän ymmärtää, mitä kaikkea rakennustyömaalla tapahtuu. Kesän jälkeen opinnot ovat mais...

Robert Metsälä, työnjohtoharjoittelija

Ammattikoulusta rakennusmieheksi valmistunut Robert Metsälä, 26, opiskelee toista vuotta rakennusinsinööriksi Oulun ammattikorkeakoulussa. Työnjohtoharjoittelu viime kesänä Peabin Linnanmaan keskuspaloaseman rakennustyömaalla oli Robertille esimies- ja ihmissuhdekoulu.

Katso avoimet työpaikat ja tutustu Peabiin työnantajana: