Vaihtoehtona rakennusala!

Oletko koskaan ajatellut uraa rakennusalalla? Tai ylipäätään pohtinut millaista on työskennellä rakennusalalla?

Jos kyllä, kannattaa harkita rakennusalan opintoja! Työskentely rakennusalalla on monipuolista ja erilaisia työtehtäviä on satoja ellei tuhansia.

Peab-opettaja Jari Tynin valinta oli aikanaan rakennusala, koska hän oli kiinnostunut arkkitehtuurista ja halusi nähdä työnsä jäljen – sekä jättää näkyvän jäljen myös yhteiskuntaan. ”Rakennusala on hyvin palkattu, vaihteleva ja monipuolinen ala, jossa jokainen voi toteuttaa itseään. Tarvitsemme lisää motivoituneita ja päteviä tekijöitä", Jari kertoo.

  1. Alan ammattilaisena työllistyt nopeasti

”Kiinteistö- ja rakennusala työllistää Suomessa noin 250 000 ihmistä. Alalla on toki nousu- ja laskusuhdanteita, mutta usein rakennustyömailla on jopa pulaa hyvistä työntekijöistä. Hyvät ja motivoituneet ammattilaiset työllistyvät nopeasti.”

  1. Voit myös erikoistua

”Rakennusalalla työtehtävien kirjo on laaja ja ammattinimikkeitä useita kymmeniä. Meillä Peabilla löytyy monipuolisia rakennusalan työtehtäviä kirves- ja betonimiehestä raudoittajaan, muurariin ja projekti-insinööriin saakka. Jokainen rakennusalan ammattilainen voi erikoistua oman mielenkiintonsa mukaisiin tehtäviin.”

  1. Pääset hyville palkoille

”Opiskelijat kysyvät usein, millainen palkkataso rakennusalalla on. Ilokseni voin kertoa, että tienaamme ihan mukavasti. Alan keskimääräinen aloituspalkkataso on 2 000–3 000 euroa työnkuvan mukaan, mutta urakkavetoisissa hankkeissa hyvät ammattilaiset voivat päästä jopa 4 000 euron kuukausiansioihin.”

  1. Pääset mukaan kymmeniin mielenkiintoisiin hankkeisiin

”Työ on erittäin monipuolista, ja kaikki rakennushankkeet ovat uniikkeja. Uran aikana ehtii olla mukana kymmenissä erilaisissa hankkeissa. Rakennusalan ytimessä ovat yhteishenki ja yhdessä tekeminen. Työ on palkitsevaa, sillä oman työnsä jäljen näkee heti.”

  1. Työsi on turvallista

”Valvomme jatkuvasti työmaiden turvallisuutta ja mahdolliset puutteet korjataan heti. Esimerkiksi kosteudenhallinta, pölyntorjunta ja kierrätys ovat osa työturvallisuutta. Rakennustyömailla tehdään turvallisuushavaintoja, turvallisuusmittauksia ja kosteudenhallintakierroksia.”

Katso myös videolta Peab-opettajan ajatuksia, miksi kannattaa hakea opiskelemaan rakennusalalle:

 

Hae yhteishaussa opiskelemaan rakennusalaa:

Yhteishaku rakennusalalle

Haluaisitko hakea opiskelemaan rakennusalaa? Tutustu täältä opintotarjotaan ympäri Suomen ja hae. Yhteishaun hakuaika on 22.2.-22.3.2022.

Lue lisää Peabista ja Peabilaista

Uratarinoita

Tutustu Peabilaisten uratarinoihin ja lue millaista on työskennellä rakennusalalla!

Kesätyöt 2022

Opiskeletko jo rakennusalaa? Hae meille kesätöihin! Haku päättyy 28.2.

Tietoa Peabista

Lue lisää tietoa Peabista yrityksenä!

Peab-opettaja

Hauska tavata! Olen Peab-opettaja Jari Tyni. Lue lisää!