Rakennusalan kesätyöt ja harjoittelu Peabilla

Tarjoamme harjoittelijoillemme ja kesätyöntekijöillemme mahdollisimman monipuolisia tehtäviä ja laaja-alaisen kokemuksen sekä rakentamisen että infra- ja betonialan työtehtävistä. Saat erinomaisen mahdollisuuden soveltaa teoriassa oppimiasi asioita käytännön työhön. Perehdytämme sinut työsuhteesi alussa työtehtäviisi ja kerromme työturvallisuuteen liittyvistä toimintaperiaatteistamme.

Kesätyöhaku kesälle 2021 on päättynyt.

Ammattiopisto-opiskelijoiden työssäoppimispaikat haetaan Peab-opettajan kautta, lue lisää täältä.

Kunnon rakentaja -portaat

Pyrimme tarjoamaan harjoittelijoillemme ja kesätyöntekijöillemme mahdollisimman monipuolisia tehtäviä ja laaja-alaisen kokemuksen sekä rakentamisen, että infra- ja betonialan työtehtävistä. Olemme yhdessä opiskelijoiden kanssa suunnitelleet Kunnon rakentajan portaat. Se on malli, jonka mukana kasvat ja kehityt aina uuteen kiehtovaan tehtävään. Katso lisää videolta ja lue lisää täältä.

 

Miksi hakea Peabille töihin?

Olemme tasa-arvoinen ja monien mahdollisuuksien työpaikka.

Kannustamme monipuoliseen osaamisen kehittämiseen.

Panostamme työhyvinvointiin, työssä viihtyvyyteen ja turvallisuuteen.

Arvomme (luotettava, kehittyvä, henkilökohtainen ja käytännönläheinen) näkyvät vahvasti arjessa.

Pyrimme tarjoamaan harjoittelijoillemme ja kesätyöntekijöillemme mahdollisimman monipuolisia tehtäviä ja laaja-alaisen kokemuksen.

Haluamme sitouttaa hyvät tekijät kasvamaan ja kehittämään Peabin toimintaa yhdessä. Siksi suunnittelimme ja rakensimme yhdessä opiskelijoiden kanssa Kunnon Rakentaja –portaat, jonka mukana kasvat ja kehityt aina uuteen kiehtovaan tehtävään.

Perehdytämme sinut työsuhteesi alussa työtehtäviisi ja harjoittelun aikana saat tukea nimetyltä ohjaajalta ja muilta ammattilaisiltamme.

Kesätyökokemuksia Peabilla

Anna, haalariharjoittelu

Annan kesä kuluu haalariharjoittelussa Espoon Keilaniemessä Peabin työmaalla. Lue Annan ensimmäisestä kesätyökokemuksesta »

Robert, työnjohtoharjoittelu

Kun minulta kysytään, miksi opiskelen rakennusinsinööriksi, vastaus on selvä: koska minulla on vahva kiinnostus rakentamiseen! Lue Robertin ajatuksia kesäharjoittelusta Peabilla »

Anton, työnjohtoharjoittelu

"Peabilla olen oppinut valtavasti tulevasta ammatista ja koko rakennusalasta", kertoo Anton, joka työskenteli työnjohtoharjoittelussa Jätkäsaaressa. Katso video!

Tuomas, työmaainsinööriharjoittelu

"Peabin tiimiin oli helppo tulla. Työkaverit ottivat hyvin vastaan ja pääsin heti alusta asti oikeisiin töihin" kertoo Tuomas, Aleksis Kiven peruskoulun työmaalta. Katso video!

Me rakennamme koko kesän

Kesätyö Peabilla tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia. Kuusi kesätyöntekijäämme kertoo, miten työt ovat sujuneet ja mitä uusia taitoja on tullut opittua. Lue lisää >>

Työelämään tutustuminen Rakennusalalla

Tällä videolla pääset Saulin mukana selvittämään mistä työelämään tutustumisessa raksalla on oikein kysymys! Miten kannattaa valmistautua? Mites turvallisuus? Ja kenen mukana siellä oikein kulkee? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löytyy vastaus tästä videosta. Harkitse rohkeasti raksalle TETiin menemistä ja kysy opolta lisätietoja!

Peab mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa

Peab on ollut mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa vuodesta 2016 alkaen ja sijoittunut useampana vuotena kymmenen parhaan joukkoon kesäduunikilpailussa, joka järjestetään vuosittain kampanjaryhmän toimesta. 

Kampanjaan osallistuvat kesätyönantajat sitoutuvat seuraaviin periaatteisiin: hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja -todistus.

Vastuullisen kesätyön periaatteet:

1. Hyvä hakijakokemus

Nuorelle kesätyön hankkiminen on yksi vuoden jännittävimmistä asioista. Vastuullinen kesätyönantaja pitää hakijan ajan tasalla siitä, miten rekrytointiprosessi etenee. Myös hakijoille, joita ei valita tehtävään, ilmoitetaan asiasta asianmukaisesti.

2. Mielekäs työ

Kesätyön kautta nuori luo ensimmäiset konkreettiset käsityksensä työelämästä, eri aloista ja ammateista. Mielekäs kesätyö vastaa nuoren taitoja ja on sopivan haasteellista. Työtehtävät, vastuut, valtuudet ja odotukset on määritelty selvästi. Vastuullinen kesätyönantaja jättää nuorelle positiivisen kuvan työelämästä, mikä kannustaa opiskelemaan ja valmistumaan nopeammin työelämään.

3. Perehdytys ja ohjaaminen

Perehdyttämiseen ja ohjaamiseen nimetään vastuuhenkilö. Kesätyöläiselle kerrotaan aluksi työpaikan pelisäännöt ja käytöstavat. Hyvin suunnitellulla ja toteutetulla perehdyttämisellä nuori pääsee nopeasti kiinni työtehtäviin, oppii ja kehittyy. Palautteen antaminen on tärkeä osa ohjausta.

4. Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus

Nuorta kohdellaan tasavertaisesti muiden työntekijöiden kanssa. Hänet otetaan työyhteisön täysivaltaiseksi jäseneksi heti alusta alkaen. Nuoren tukeminen on koko työpaikan asia. Kesätyöntekijälle tarjotaan mahdollisuuksien mukaan samanlainen työympäristö ja työvälineet kuin muillekin työntekijöille.

5. Kohtuullinen palkka

Kesätyöntekijälle maksetaan työn vaatimusten ja nuoren kokemuksen mukaisesti kohtuullista palkkaa.

6. Kirjallinen työsopimus ja todistus

Vastuullinen kesätyönantaja tekee nuoren kanssa aina kirjallisen työsopimuksen. Työsuhteen päättyessä annetaan asianmukainen työtodistus, vaikka nuori ei itse sitä muistaisi pyytää. Työnantaja käy nuoren kanssa palautekeskustelun ja rohkaisee häntä kertomaan mielipiteitään.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivustoon hyväksyt evästeiden käytön.