Peab-opettaja uudistamassa rakennusalaa

Tervetuloa kuulemaan uudesta tavasta yhdistää rakennusalan koulutusta ja työtä!

Hauska tavata! Olen Peab-opettaja Jari Tyni. Tehtäväni on vahvistaa rakennusalan oppilaitosten ja työelämän yhteyksiä. Siksi kierrän Suomen ammattioppilaitoksia ja autan muun muassa järjestämään oppisopimuskoulutusta ja harjoittelupaikkoja Peabilla. Pidän myös koulutuksia ja kerron mielelläni rakentamisesta ja rakennusalasta.

 

Mitä Peab-opettaja voi tarjota rakennusalan opiskelijalle?

Haluatko tietää, miten iso asuinkerrostalotyömaa toimii? Oletko kiinnostunut rakennusalan jatko-opinnoista töiden ohessa? Haluaisitko kuulla, mitä kirvesmiehen, muurarin, työmaainsinöörin tai työssäoppijan työpäivään kuuluu? Näiltä Peab-opettajan sivuilta löydät kuulumisia työmaalta ja pääset lukemaan opiskelijoiden kokemuksista Peabilla. Voit myös kysellä Peab-opettajalta mahdollisuuksia työssäoppimisjaksoon Peabin työmailla.

Voit kysyä minulta apua, kun haluat löytää:

  • Rakennusalan työssäoppimispaikan
  • Rakennusalan koulutus- tai oppisopimuspaikan
  • Rakennusalan kesä- tai osa-aikatyön

Ympärivuotiset ammattikoulujen harjoittelupaikat

Oletko kiinnostunut mahdollisuudesta työssäoppimisjaksoon Peabin työmailla tai rakennusalan jatko-opinnoista töiden ohessa? Klikkaa tästä ja jätä hakemus!

Mitä Peab-opettaja voi tarjota rakennusalan opettajalle?

Yhteistyömahdollisuuksia! Rakennusalalla tarvitaan motivoituneita ja päteviä tekijöitä. Satsaamme Peabilla oppilaitosyhteistyöhön ja olemme mielellämme tukena koulutuksen suunnittelussa ja järjestämisessä. Kuulen mielelläni opettajien ja muiden koulutuksen järjestäjien toiveita ja aloitteita yhteistyöstä!

Yhteistyömme voi olla esimerkiksi:

  • Oppilaitosvierailuja: luentoja ja tapahtumia eri puolilla Suomea tai etänä
  • Työssäoppimisjaksojen järjestämistä Peabin työmailla
  • Koulutus- ja oppisopimuspaikkojen sopimisia Peabin työmailla

 

Mitä Peab-opettaja voi tarjota opinto-ohjaajalle?

Monella on rakennusalasta vielä vanha mielikuva. Meillä Peabilla rakentaminen tarkoittaa teknologian hyödyntämistä työmailla. Se tarkoittaa myös turvallista ja kestävän kehityksen mukaista rakentamista ja alan kehittämistä.

Kerromme alan koulutus- ja työmahdollisuuksista ihmisten kautta. Tarjoamme videoita ja artikkeleita työmailta ja erilaisista kohteista. Peabilaiset kertovat mielellään, miksi itse ovat valinneet alan ja miltä rakentaminen tuntuu. Lisäämme näille sivuille yläkoulujen oppilaita ja opinto-ohjaajia kiinnostavia linkkejä. Jos et löydä etsimääsi, voit kysyä Peab-opettajalta suoraan.

Ole yhteydessä, kun haluat:

  • Auttaa oppilaitasi valitsemaan omaa koulutuspolkuaan rakennusalalta
  • Kuulla, millaista rakennusalalla on työskennellä ja kuinka monipuolinen ala on
  • Löytää rakennusalaan ja rakentamiseen liittyviä selkeitä ja ymmärrettäviä sisältöjä

”Rakentaminen ei lopu ikinä – hyvät työllistyvät nopeasti”

Miten vahvistaa rakennusalan vetovoimaa? Millä sytyttää kipinä nuoriin? Oman Peab-opettajan palkkaaminen oli Peabilta konkreettinen teko ammattioppilaitosten työn tukemiseksi ja alan tulevaisuuden turvaamiseksi. Lue lisää!

Mitä Peab-opettaja voi tarjota median edustajille ja muille rakennusalasta kiinnostuneille?

Rakennusala on tällä hetkellä positiivisessa murroksessa. Se tarjoaa polttavia puheenaiheita aina kestävästä kehityksestä IoT:n hyödyntämiseen työmailla. Blogissani sekä eri puolilla Suomea tekemissäni vierailuissa käsittelen alan ajankohtaisimpia aiheita. Tavoitteeni on kertoa Peabin tavasta rakentaa ja tehdä koulutusyhteistyötä. Haasta minut mukaan keskusteluun!

Haluatko kuulla lisää?

Soita minulle numeroon +358 40 129 1740, lähetä sähköpostia osoitteella jari.tyni@peab.fi

Opettaja puhuu!

Hyppää Jarin mukaan tutustumaan rakentamiseen, rakentamisen opiskeluun, rakennusalan koulutuksen uusimpiin tuuliin sekä alan ihmisiin.

Terveisiä työmaalta

Terveiset työmaalta! Tule mukaan tapaamaan ihmisiä ja tutustumaan rakentamiseen. Tarjolla on harjoittelijoiden tarinoita, alan kuulumisia, kiinnostavia kohteita, ammattilaisia ja työtapoja.

Webinaari Peab-opettajan julkistamisesta

Katso tästä tallenne Peab-opettajan julkaisun tiedotustilaisuudesta 8. syyskuuta 2020. Webinaarissa mukana Peab Oy:n toimistusjohtaja Mika Katajisto, Omniasta työelämä-opettaja Petri Nieminen, Rakennusteollisuus RT:n yhteiskuntasuhdepäällikkö Lauri Pakkanen sekä Rakennusliiton koulutuspäällikkö Juhani Lohikoski.