Peabin ja Metropolian yhteistyöstä hyötyvät sadat opiskelijat ja rakennusalan ammattilaiset – ja heidän yhteisönsä

Kun Peab puhuu oppilaitosyhteistyöstä, kutsuu Metropolia samaa asiaa työelämäyhteistyöksi. Siinä onkin suunnilleen ainoa ero. Kaikesta muusta kumppanit ovat aika lailla samaa mieltä: yhteistyö yrityksen ja oppilaitoksen välillä tuo valtavasti hyvää molemmille osapuolille, ja koska kyseessä on kaksi isoa organisaatiota, hyötyjiä on molemmissa päissä useita satoja.

”On tärkeää, että yhteistyösopimukseen todella sitoudutaan, se näkyy kokonaisuudessa ja se on Peab-yhteistyön valtti. Tämä on todella vaikuttavaa tekemistä, josta opiskelijat ja työntekijät hyötyvät”, yliopettaja Mika Lindholm Metropoliasta sanoo.

Peab järjestää rakennusalan opiskelijoille kursseja muun muassa johtamisesta ja turvallisuudesta sekä tarjoaa harjoittelu- ja yhteistyömahdollisuuksia Metropolian opiskelijoille opinnäytetöiden, innovaatioprojektien ja hankeyhteistyön keinoin. Päämääränä on jakaa molempien osapuolten asiantuntemusta sekä vahvistaa Metropolian arvostusta jatkuvan oppimisen kumppanina.

”Tuomme yritysten ja työelämässä olevien ihmisten näkemystä opiskelijoille. Siten lisäämme rakennusalan vetovoimaa ja alan houkuttelevuutta”, Peabin oppilaitosyhteistyöstä vastaava aluejohtaja Marko Rinkinen sanoo.

Metropolian opiskelijoille yritysvieraat ja -vierailut jäävät mieleen – niissä oikea työelämä sekoittuu sopivasti opintoihin. Vastaavasti tutut opiskelijat hakeutuvat mielellään Peabille harjoitteluun ja töihin, jolloin positiivinen ja toimiva kehä on valmis.

”Työelämäyhteistyö on myös sitä, että kun Peab tarvitsee spesiaalitietoa jostain tietystä asiasta, voimme mekin järjestää täsmäkoulutuksia”, Lindholm lisää.

Peabin Rinkinen ja Metropolian Lindholm ovatkin vuosien varrella kehittäneet useita uudenlaisia yhteistyökuvioita, jotka laajenevat ja syvenevät sitä mukaa, kun jommankumman osapuolen tarpeet vaativat.

”Tämä toimii ja elää nopeasti. Joku ottaa puhelimen käteen ja ehdottaa uutta kuviota – ja sitten lähdetään toteuttamaan”, kuvailee Lindholm Peabin ja Metropolian tapaa toimia.

”Pääkaupunkiseudulla Metropolia on merkittävin yhteistyökumppanimme ja yhteistyömme on ollut monipuolista ja hedelmällistä. Uskon, että tulevaisuudessakin opiskelijat pääsevät jatkamaan kehittymistään uudis-, korjaus- ja infrarakentamisen saralla Peabilla”, Marko Rinkinen sanoo.

Katso videoesittely Peabin Kunnon rakentaja –portaista

Kunnon rakentaja -portaita pitkin etenet Peabilla vaativampiin tehtäviin.

Lue, miten Peabin yksikönjohtajat ovat edenneet haalariharjoittelijasta ja diplomityöntekijästä Kunnon rakentaja –portaita pitkin nykyisiin tehtäviinsä.

Tutustu Peabin ja Metropolian yhteistyössä järjestämään johtamisen kurssiin.

Opiskelijoille

Tervetuloa töihin Peabille! Haemme hyviä tyyppejä, jotka haluavat rakentaa kanssamme tulevaisuuden yhteiskuntaa. Tutustu ja hae!