Peab - 60 vuotta yhteiskuntarakentamista

Vuonna 2019 tuli kuluneeksi 60 vuotta siitä, kun Peabin tarina yhteiskuntarakentajana alkoi. Vuonna 1959 oli kaksi nuorta veljestä, Mats ja Erik Paulsson, ja traktori. Tänään Peab on Ruotsin suurin rakennus- ja infrarakennusyhtiö ja yksi Pohjoismaiden suurimmista alallaan.

Peab on rakentanut vuosien mittaan asuntoja, kouluja, päiväkoteja, vanhainkoteja, museoita, ostoskeskuksia, toimistoja, kulttuuri- ja urheilukeskuksia, kirjastoja, kaupungintaloja, teitä, siltoja, puistoja – niin, koko yhteiskuntaa. Tämän olemme mahdollistaneet me, 15 000 työntekijää, päivittäisellä työllämme. Saamme olla ylpeitä siitä, että tuhansilla ihmisillä on jokin suhde työhömme. Kyse voi olla kodista, työpaikasta, lasten koulusta tai vanhan äidin asunnosta. Me olemme saaneet sen aikaan. Siinä on jotakin suurta.

- Siinä, että Peabista on tullut se, mitä se tänään on – kaikki on henkilöstömme ansiota. Peabin menestys on aina perustunut ahkeriin ja sitoutuneisiin ihmisiin, sanoo Peabin konsernijohtaja Jesper Göransson.

 - Avoimuudella ja kunnioituksella toisiamme kohtaan olemme luoneet vahvan yhteenkuuluvuuden tunteen ja tuttavallisen ilmapiirin. Tämän tunteen säilyttäminen on ollut aina tärkeimpänä tavoitteenani yrityksen kasvaessa. Se on ollut perustana luodessamme hyviä työpaikkoja, pyrkiessämme tekemään asiakkaista tyytyväisiä ja tavoitellessamme kannattavuutta, kertoo perustaja Mats Paulsson.

Nyt jatkamme rakentamista. Tulevaisuus on meidän. Ihmiselle on luonnollista rakentaa jatkuvasti uutta ja kehittää yhteiskuntaa. Trendit, ympäristön asettamat vaatimukset ja suhdanteet voivat vaihdella. Kilpailijamme eivät lepää laakereillaan. Asiakkaiden vaatimukset ovat kovia. Tämä kannustaa meitä ja antaa voimaa jatkaa eteenpäin. Ottaessamme vastaan uusia haasteita ja kehittäessämme liiketoimintaamme meidän on hyvä nojata ydinarvoihimme: haluamme olla luotettavia, henkilökohtaisia, käytännönläheisiä ja kehittyviä. Peabin henki sitoo meidät yhteen – se on turva ja kompassi niin myötä- kuin vastatuulessakin.

Lue lisää Peabin historiasta - Mistä kaikki alkoi? »

 

Katso videot!