Rakennusten kosteudenhallinta

Kosteudenhallinta alkaa jo suunnittelupöydältä. Varaudumme aikatauluissa ja työjärjestyksissä materiaalien suojaukseen sekä riittäviin kuivumisaikoihin. Ajantasaisten toimintamallien lisäksi on kyse pitkälti myös asenteesta. Virheisiin ja havaittuihin epäkohtiin puututaan nopeasti.

Konkreettinen esimerkki vakavasta suhtautumisestamme kosteudenhallintaan on käyttöönottamamme Kuivaketju10-toimintamalli. Toimintamallin avulla pyritään estämään kosteusvaurioiden synty kaikissa rakennusprosessin vaiheissa. Lue lisää RALA ry:n verkkosivuilta: kuivaketju10.fi

Kosteudenhallinta on ykkösasia

Peabin teettämän tutkimuksen mukaan 88 prosenttia suomalaisista ajattelee, että kosteudenhallinta on rakennusalan suurin haaste. Mikä on syynä negatiivisiin mielikuviin, ja miten niihin voidaan vastata? Peabin työpäällikkö Heikki Korpela kertoo, miten kunnon rakentaja ottaa kosteudenhallinnan huomioon rakentamisen jokaisessa vaiheessa.

Seitsemän kosteudenhallinnan myyttiä

Me Peabilla haluamme saada suomalaiset oppimaan lisää rakennusten kosteudenhallinnasta. Kokosimme seitsemän myyttiä, jotka alan erikoisosaaja murtaa yksi kerrallaan tiedon ja taidon avulla.

Miten huolehdin kosteudenhallinnasta omassa kodissani?

Meistä jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa siihen, että saamme asua ja elää terveissä rakennuksissa. Lue muistilista, jonka avulla voit huolehtia asuntosi kosteudenhallinnasta. | peabkoti.fi »

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivustoon hyväksyt evästeiden käytön.