Rakennusten kosteudenhallinta

Kosteudenhallinta on meillä Peabilla itsestäänselvyys. Se alkaa jo suunnittelupöydältä ja jatkuu rakennuksen koko elinkaaren ajan. Varaudumme rakentamisaikatauluissa materiaalien suojaukseen ja riittäviin kuivumisaikoihin. Ajantasaisten toimintamallien lisäksi kosteudenhallintaan vaikuttavat asenteet. Me puutumme virheisiin ja havaittuihin epäkohtiin nopeasti.

Torjumme kosteusriskit kaikissa rakentamisen vaiheissa rakennusalan yhdessä luomien vaatimusten mukaisesti. Toteutamme kosteudenhallintakierroksen viikoittain kaikilla työmaillamme. Vuoden 2020 aikana koko henkilöstömme suoritti rakennusalan yhteisen eKosteus-koulutuksen. Haluammehan aina rakentaa kunnolla.

Peabille valtakunnallinen yhteistyökumppani valvomaan rakentamisen laatua ja kosteudenhallintaa

Peab Oy on tehnyt valtakunnallinen kumppanuussopimus Suomen suurimman kuntotarkastus- ja sisäilmayhtiön Raksystemsin kanssa.

Terve koti syntyy kosteutta mittaamalla

Kunnolla hoidettu kosteudenhallinta suunnittelun ja rakentamisen aikana tekee kodista turvallisen ja mukavan asua. Peabilla on tarkat ohjeet suunnitelmien jokaiseen vaiheeseen, jotta kaikki rakennushankkeeseen osallistuvat tietävät vastuunsa kosteudenhallinnassa.

Peabilaiset suorittivat joukolla kosteudenhallinnan koulutuksen

Syyskuun 2020 loppuun mennessä lähes kaikki Peabin rakentajat olivat suorittaneet eKosteus-koulutuksen. Myös jatkossa koulutus vaaditaan kaikilta uusilta peabilaisilta.

Kosteudenhallintaviikko: Kunnon rakentaja huolehtii, että kosteus pysyy poissa rakenteista

Lokakuun 2020 alussa Peabilla vietetään järjestyksessä toista kosteudenhallintaviikkoa. Oikeastaan Peabilla on käynnissä jatkuva kosteudenhallintaviikko, sillä jokapäiväiseen työhön kaikilla työmailla kuuluu työvaiheiden, materiaalien ja rakenteiden käsittely niin, että kosteus ei aiheuta vaurioita.

Kosteudenhallinta on ykkösasia

Peabin teettämän tutkimuksen mukaan 88 prosenttia suomalaisista ajattelee, että kosteudenhallinta on rakennusalan suurin haaste. Mikä on syynä negatiivisiin mielikuviin, ja miten niihin voidaan vastata? Peabin työpäällikkö Heikki Korpela kertoo, miten kunnon rakentaja ottaa kosteudenhallinnan huomioon rakentamisen jokaisessa vaiheessa.

Seitsemän kosteudenhallinnan myyttiä

Me Peabilla haluamme saada suomalaiset oppimaan lisää rakennusten kosteudenhallinnasta. Kokosimme seitsemän myyttiä, jotka alan erikoisosaaja murtaa yksi kerrallaan tiedon ja taidon avulla.

Miten huolehdin kosteudenhallinnasta omassa kodissani?

Meistä jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa siihen, että saamme asua ja elää terveissä rakennuksissa. Lue muistilista, jonka avulla voit huolehtia asuntosi kosteudenhallinnasta. | peabkoti.fi »