Peab Asfalt, Suomen suurin asfaltoija, Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021:n pääyhteistyökumppaniksi

Vahvasti kestävään kehitykseen panostava Peab Asfalt lähtee tämän vuoden Euroopan ympäristöpääkaupungin pääyhteistyökumppaniksi ja käynnistää ensimmäisenä Suomessa ECO-Asfalt™:in lanseerauksen Lahden asfalttiasemallaan. ECO-Asfalt™:in myötä tavoitteena on hiilidioksidipäästöjen puolittuminen, kun asfaltin valmistuksessa käytettävä fossiilinen polttoaine korvataan uusiutuvista raaka-aineista tuotetulla energialla.

Pohjoismaiden suurimpaan rakennuskonserniin kuuluva Peab Asfalt on allekirjoittanut sopimuksen pääyhteistyökumppanuudesta Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021:n kanssa. Sopimuksen myötä Peab Asfalt on mukana järjestämässä tapahtumia ja yhteistyössä Lahden kaupungin sekä sen asukkaiden ja muiden toimijoiden kanssa kehittämässä uusia ratkaisuja ympäristöteemojen ympärillä.

Peab Asfalt uskoo vahvasti kestävään ja ympäristöystävälliseen tulevaisuuteen ja on pitkään ollut edelläkävijä kierrätysasfaltin käytössä sekä jatkuvasti kehittänyt energiatehokkuutta toiminnassaan Suomessa. Tänä vuonna yhtiö on myös siirtynyt vihreään sähköön koko Suomen toiminnassaan.

Nyt osana Euroopan ympäristöpääkaupungin hanketta jatketaan kestävään kehitykseen panostamista lanseeraamalla ECO-Asfalt™ Lahden asfalttiasemalla ensimmäisenä koko Suomessa. ECO-Asfalt™:in valmistuksessa fossiilinen polttoaine on Lahdessa korvattu elintarvikkeiden jäännöstuotteista tuotetulla biopolttoaineella. Lahdessa fossiilinen maakaasu vaihdetaan Labio Oy:n paikallisesti tuotettuun biokaasuun.

Siirtyminen fossiilittomiin polttoaineisiin valmistusprosessissa on tärkein toimenpide asfaltin ilmastovaikutusten vähentämiseksi, koska juuri valmistus on paljon energiaa vievä vaihe.  Samanaikaisesti se on osa laajempaa ympäristöohjelmaa, jossa Peab Asfalt toimii myös energiatehokkuuden, alennetun tuotantolämpötilan, fossiilittoman kuljetuksen ja levityksen puolesta sekä kierrätyksen lisäämisen parissa. Peab Asfalt näkee yhteistyön Euroopan tämän vuoden ympäristöpääkaupungin kanssa tärkeänä osana seuraavaa vaihetta matkalla kohti ympäristöystävällisempää tulevaisuutta.

”Lahden kaupunki on ollut edelläkävijä ympäristöasioissa ja hakenut ratkaisuja yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa. Siksi meille on luonnollista ryhtyä Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021:n pääyhteistyökumppaniksi sekä aloittaa ECO-Asfalt™in käyttöönotto nimenomaan Lahdessa”, toteaa maajohtaja Markku Lilja Peab Asfaltilta.

”Peab Asfaltin mukaan tuleminen ympäristöpääkaupunkihankkeeseen on meille todella arvokas asia, koska infrarakentamisella on keskeinen vaikutus kaupunkien päästöihin. Hienoa, että ekoasfalttia on tarjolla Lahdesta”, kertoo Lahti - Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021:n ohjelmajohtaja Saara Vauramo.

Lisätiedot:

Maajohtaja Markku Lilja, Peab Asfalt, markku.lilja@peabasfalt.fi , p. +358 40 065 3526

Ympäristöpäällikkö Maiju Räsänen, Peab Asfalt, maiju.rasanen@peabasfalt.fi, p. +358 50 590 8460

Ohjelmajohtaja Saara Vauramo, Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021, saara.vauramo@lahti.fi, p. +358 44 716 1585

Viestintä- ja markkinointijohtaja Ritva Mäenpää, Peab, ritva.maenpaa@peab.fi, p. +358 50 63145

Lue lisää: ECO-Asfalt™

Peab Asfaltin ECO-Asfaltin valmistuksessa käytetään hiilineutraalia biopolttoainetta. Tuote on yhtä korkealaatuinen kuin ennenkin, mutta ympäristöystävällisempi.