Legendaarisesta jääkiekon ympäristöstä monipuolinen urheilun ja hyvinvoinnin keskus

Jääkiekon liigaseurat siirtyvät legendaariselta Hakametsän jäähallilta Tampereen areenalle marraskuun lopussa, mutta urheilu- ja liikuntatoiminta jatkuu aktiivisena. Samaan aikaan valmistellaan Hakametsän uutta tulemista, Hakametsä Sport Campusta.

Hakametsän jäähallin ja harjoitushallien toiminta jatkuu aktiivisena. Vapautuvat jäävuorot otetaan heti käyttöön, muun muassa Kooveen Mestis-seura, juniorijääkiekko ja taitoluistelijat saavat lisää jääaikaa liigaseurojen vaihtaessa pelaamaan uudelle areenalle.

Hakametsän kehittämisen yhteydessä jäähallin käytävälle tehdään nopeana kokeiluna paljon kaivattu oheisharjoittelutila, joka on käytössä kaikille seurojen urheilijoille. Oheisharjoittelutilan toteuttaminen on mahdollista, kun jatkossa tarvitaan aiempaa vähemmän yleisötiloja. Kokeilusta saatavia tietoa hyödynnetään varsinaisen Sport Campuksen urheilutiloja suunniteltaessa.

Hakametsän tulevaisuuden hanke edistyy

Tampereen kaupunki järjesti konsepti- ja toteutuskilpailun Hakametsän alueen kehittämisestä. Kilpailun voitti Peab Oy:n ja YH Kodit Oy:n yhteinen konsepti, jota kehitetään nyt Tampereen kaupungin kanssa tarkemmaksi suunnitelmaksi.

Jäähallia ympäröivästä alueesta on tarkoitus tehdä kaikille avoin urheilun, liikunnan ja hyvinvoinnin keskus, joka on myös omaperäinen asuinympäristö. Se tarjoaa monipuoliset puitteet liikunnan harrastajille, urheiluseuroille ja –järjestöille. Yhdessä liikunta- ja urheilutoimijoiden kanssa muodostetussa visiossa liikuntaan ja urheiluun yhdistyy alueella toimi- ja liiketilojen sekä asuntojen kokonaisuuden, joka muodostaa Hakametsä Sport Campuksen.

Hanketta johtaa hankekehityspäällikkö Mikko Heikkinen Peab Oy:stä. Heikkisellä on paljon kokemusta vaativista ja suurista kehityshankkeista, kuten Tampereen Kannen areenan sekä Tampereen Marriott-hotellin kehittämisestä. Mikko Heikkisen lisäksi hankkeen projektiryhmässä ovat Petro Saraste (YH Kodit Oy), Mika Rauhala (Peab Oy), Markus Joonas ja Oona Haimi (Tampereen kaupunki).  

- Hakametsän projekti on todella mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen monin tavoin. On mahtavaa päästä mukaan kehittämään legendaariselle alueelle uutta käyttöä ja parempaa tulevaisuutta, kertoo Mikko Heikkinen.

 

Lisätietoja:

Mikko Heikkinen, hankekehityspäällikkö, Peab Oy

Puh: 0400 154 002, mikko.heikkinen@peab.fi

 

Markus Joonas, hankekehityspäällikkö, Tampereen kaupunki

Puh: 050 345 0705, markus.joonas@tampere.fi

 

Petro Saraste, rakennuttajajohtaja, YH Kodit Oy

Puh: 0102273061, petro.saraste@yhkodit.fi

Lue lisää:

Ajankohtaista Peabilla

Täältä löydät Peabin ajankohtaiset uutiset, mediatiedotteet ja uusimmat taloudelliset raportit.