Peab Oy:n & YH Kodit Oy:n ryhmittymä valittiin Hakametsä Sport Campuksen toteuttajakumppaniksi

Tampereen uuden ajan liikunta- ja urheilualueen voittajakonseptin toteuttaja on Peab Oy:n ja YH Kodit Oy:n muodostama ryhmittymä. Peab ja YH Kodit jatkavat Tampereen kaupungin kumppanina alueen kehittämistä ja toteuttamista.

Voittajakonsepti muodostaa Hakametsä Sport Campus -alueesta uuden urheilun ja liikunnan yhteisön, joka on sulautettu valmiiseen kaupunkirakenteeseen, eri liikennemuotojen ja asuinrakennusten yhteyteen. Kilpailun tuomariston mukaan voittajakonsepti luo kokonaisuutena parhaat edellytykset Hakametsä Sport Campus -alueen toteuttamiselle. Se mahdollistaa kattavat olosuhteet urheilulle ja liikunnalle sekä niitä tukeville palveluille ja toiminnoille. 

Peab Oy:n Tampereen yksikön johtajan Kalle Kulmalan mukaan kilpailutyö luo uudenlaista merkitystä ja kytkentää liikuntatilojen, palveluiden sekä asumisen välille.

- Alueesta kehittyy uudenlainen urheilun olosuhteiden suunnannäyttäjä ja liikunnan ilon mahdollistaja kaikille. Paikallisena yhteiskuntarakentajana tämä on meille mielenkiintoinen tilaisuus päästä näyttämään osaamistamme, kertoo Kulmala.

Hakametsän jäähallin ja uusien harjoitushallien lisäksi konseptissa alueelle sijoittuu hybridikortteli ja asuinrakennuksia. Hybridikorttelissa on sisäliikuntaan painottuva monitoimiareena sekä liike- ja toimitiloja liikunta- ja urheilualan yrityksille, palveluille tai koulutukselle. Suomen ensimmäinen jäähalli peruskorjataan ja sitä kehitetään arvonsa mukaisesti. Jääkäytön lisäksi halliin luodaan olosuhteet myös muille urheilulajeille. Ylimmäiseen kerrokseen on suunniteltu muun muassa juoksurata.

Hankekehityspäällikkö Markus Joonas on tyytyväinen, kuinka eri kohderyhmät on konseptissa huomioitu. Voittajakonseptissa alueen keskipisteenä on sporttiaukio ja urheilurakennukset on yhdistetty toisiinsa maan alta, jolloin siirtymisen tilasta ja toiminnosta toiseen onnistuu helposti ja säältä suojassa.

- Konsepti tukee laaja-alaisesti eri lajeja, harjoittelutiloja voi käyttää monipuolisesti ja liikuntaolosuhteet on ideoitu asiakaslähtöisesti, summaa Joonas.

Hakametsän kaupunginosaan konsepti mahdollistaa uusia kaikkien käytettävissä olevia aktiivisia ulkotiloja. Ulkotilat jatkuvat kampusalueen asuinkortteleihin ja muodostavat urbaania, mutta viihtyisää kaupunki- ja katutilaa. Asuminen keskellä urheilun ja liikunnan uutta yhteisöä on puoleensa vetävä yhdistelmä.

- Hakametsän Sport Campuksen läheisyyteen rakentuvat asuintalot tuovat uutta ja toivottua asuinympäristöä, joka mahdollistaa harrastusten ja kodin yhdistämisen. Koemme, että pitkällä kokemuksellamme, niin rakennuttajana kuin kiinteistönomistajana, meillä on paljon annettavaa tässä mielenkiintoisessa hankkeessa, summaa Janne Tuominen YH Kodeilta.

Koosteet kaikista kilpailutyöehdotuksista ovat nähtävillä Galleria Nottbeckissa 9.3.-20.3.2021 välisenä aikana. Näyttely on avoinna tiistaista lauantaihin klo 10-18. Tilassa on maskisuositus ja siellä noudatetaan 10 henkilön kokoontumisrajoitusta.

Lue lisää ja katsoa upea esittelyvideo alueesta täältä.