Peab Asfalt käynnisti ECO-Asfalt™:in tuotannon Raahen asfalttiasemallaan tavoitteenaan hiilidioksidipäästöjen puolittuminen

Peabin Raahen asfalttiasema on vahvasti mukana Peabin ECO-Asfalt™:in Suomen lanseerauksessa. ECO-Asfalt™:in myötä tavoitteena tulee olemaan hiilidioksidipäästöjen puolittuminen, kun asfaltin valmistuksessa käytettävä fossiilinen polttoaine korvataan uusiutuvista raaka-aineista tuotetulla energialla.

Peab Asfalt uskoo vahvasti kestävään ja ympäristöystävälliseen tulevaisuuteen ja on pitkään ollut edelläkävijä kierrätysasfaltin käytössä sekä jatkuvasti kehittänyt energiatehokkuutta toiminnassaan Suomessa. Tänä vuonna yhtiö on myös siirtynyt vihreään sähköön koko Suomen toiminnassaan.

Siirtyminen fossiilittomiin polttoaineisiin valmistusprosessissa on tärkein toimenpide asfaltin ilmastovaikutusten vähentämiseksi, koska juuri valmistus, ja siinä nimenomaan kivimateriaalin kuivaaminen ja lämmitys, on paljon energiaa vievä vaihe.

ECO-Asfalt™:in valmistus käynnistyi viime viikolla Lahdessa. Nyt mukaan tulee myös Raahe heti toisena Suomessa. Raahen asemalla ECO-Asfalt™:in valmistuksessa fossiilinen polttoöljy korvataan bioöljyllä, jota valmistetaan teollisuusjätteestä ja sivutuotteista, joita saadaan mm. elintarviketeollisuudesta, öljykemian teollisuudesta ja biodieselin valmistuksesta. Muutoin ECO-Asfalt™ valmistetaan samalla tavalla kuin tavallinen asfaltti. Raahessa työt käynnistyvät Raahen kaupungin ja Raahen sataman töillä.

ECO-Asfalt™ otettiin käyttöön Ruotsissa vuonna 2015, ja se on vähentänyt asfalttituotantomme hiilijalanjälkeä jopa 60 %. Ruotsissa kaikki kiinteät asemamme ovat jo ECO-Asfalt™ -asemia ja tuotannostamme 85% on ECO-Asfalt™:ia.

Lisätietoja:

Aluepäällikkö Timo Tuikkala, Peab Asfalt, Raahe

timo.tuikkala@peabasfalt.fi, p. +358 400 685 022

Peab Asfalt otti kiviurakoinnissa käyttöön uusiutuvan dieselin ja polttoöljyn pääkaupunkiseudulla

Kauden alkaessa Peab Asfalt otti pääkaupunkiseudulla kiviurakoinnin raskaissa koneissa käyttöön Neste MY uusiutuvan dieselin ja polttoöljyn fossiilisten polttoaineiden sijaan.

Hiilidioksidipäästöt puolittavan ECO-Asfalt™:in tuotanto käynnistyi Lahdessa

Peab Asfalt käynnisti ECO-Asfalt™:in tuotannon Lahden asfalttiasemallaan. Lahdessa asfaltin valmistuksessa käytettävä fossiilinen maakaasu korvataan uusiutuvista raaka-aineista tuotetulla biokaasulla.