Hakeudu sinäkin rakennusalalle! ”Hyvät ja motivoituneet tekijät työllistyvät nopeasti”

Ammatillisen koulutuksen yhteishaku on käynnissä 7.4.2021 asti. Peab-opettaja Jari Tyni kertoo monta hyvää syytä, miksi kannattaa hakeutua rakennusalalle.

Peab-opettaja Jari Tynin valinta oli aikanaan rakennusala, koska hän oli kiinnostunut arkkitehtuurista ja halusi nähdä työnsä jäljen – sekä jättää näkyvän jäljen myös yhteiskuntaan.

”Rakennusala on hyvin palkattu, vaihteleva ja monipuolinen ala, jossa jokainen voi toteuttaa itseään. Tarvitsemme lisää motivoituneita ja päteviä tekijöitä.”

  1. Alan ammattilaisena työllistyt nopeasti

”Kiinteistö- ja rakennusala työllistää Suomessa noin 250 000 ihmistä. Alalla on toki nousu- ja laskusuhdanteita, mutta usein rakennustyömailla on jopa pulaa hyvistä työntekijöistä. Hyvät ja motivoituneet ammattilaiset työllistyvät nopeasti.”

  1. Voit myös erikoistua

”Rakennusalalla työtehtävien kirjo on laaja ja ammattinimikkeitä useita kymmeniä. Meillä Peabilla löytyy monipuolisia rakennusalan työtehtäviä kirves- ja betonimiehestä raudoittajaan, muurariin ja projekti-insinööriin saakka. Jokainen rakennusalan ammattilainen voi erikoistua oman mielenkiintonsa mukaisiin tehtäviin.”

  1. Pääset hyville palkoille

”Opiskelijat kysyvät usein, millainen palkkataso rakennusalalla on. Ilokseni voin kertoa, että tienaamme ihan mukavasti. Alan keskimääräinen aloituspalkkataso on 2 000–3 000 euroa työnkuvan mukaan, mutta urakkavetoisissa hankkeissa hyvät ammattilaiset voivat päästä jopa 4 000 euron kuukausiansioihin.”

  1. Pääset mukaan kymmeniin mielenkiintoisiin hankkeisiin

”Työ on erittäin monipuolista, ja kaikki rakennushankkeet ovat uniikkeja. Uran aikana ehtii olla mukana kymmenissä erilaisissa hankkeissa. Rakennusalan ytimessä ovat yhteishenki ja yhdessä tekeminen. Työ on palkitsevaa, sillä oman työnsä jäljen näkee heti.”

  1. Työsi on turvallista

”Valvomme jatkuvasti työmaiden turvallisuutta ja mahdolliset puutteet korjataan heti. Esimerkiksi kosteudenhallinta, pölyntorjunta ja kierrätys ovat osa työturvallisuutta. Rakennustyömailla tehdään turvallisuushavaintoja, turvallisuusmittauksia ja kosteudenhallintakierroksia.”

Katso myös videolta Peab Opettajan ajatuksia "Miksi kannattaa hakea opiskelemaan rakennusalalle?":