Terveisiä työmaalta

Terveiset työmaalta! Tule mukaan tapaamaan ihmisiä ja tutustumaan rakentamiseen. Tarjolla on harjoittelijoiden tarinoita, alan kuulumisia, kiinnostavia kohteita, ammattilaisia ja työtapoja.

Terveisiä työmaalta: Peab elvyttää mestari-kisälliperinnettä

Mestari–kisälli-työssäoppimisohjelma sopii nuorille ja nuorille aikuisille, joiden on helpointa löytää oma juttunsa käytännön työn kautta. Peabin työmaalla kisällinä harjoitellut Sergei Fomkin on oppinut puolessa vuodessa paljon niin rakennusalasta kuin itsestään.

Terveisiä työmaalta: Antti Karvonen - isän perässä rakennusalalle

Talonrakentajaksi oppisopimuksella opiskeleva Antti Karvonen lähtee Peabin kerrostalotyömaalle joka aamu innostunein mielin. Kipinä alalle syttyi jo pikkupoikana, kun hän auttoi kirvesmiesisäänsä perheen rakennusprojekteissa. Nyt rakentamisen ammattiylpeys siirtyy sukupolvelta toiselle Peabilla, kun isä opastaa poikaansa alalle.

Terveisiä työmaalta: Matruusista työharjoittelijaksi

Pitkän työuran matruusina tehnyt Kaj-Erik Tapper halusi elämäänsä uusia haasteita ja pysyvyyttä, joten hän lähti opiskelemaan talonrakentajaksi. Työharjoittelu Peabilla on vahvistanut hänen innostustaan rakennusalalle.

Terveisiä työmaalta: Oppisopimus sopii oikeista töistä innostuville

Veikka Määttä rakentaa asuinkerrostaloja Helsingin Sompasaaressa osana rakennusalan perustutkintoaan. Isoin ero ammattioppilaitoksessa opiskeluun on työmaan koko – ja korkeus. Peabin työmaalla Määttä sai suoraan hypätä kolmanteentoista kerrokseen. Koulussa työstettävänä olisi ollut omakotitalo.

Terveisiä työmaalta: Jere asensi elämänsä ensimmäisen oven

”Työmaalla palautteen ja ohjeet saa heti”, kehuu Jere Ojaniemi. Hän suorittaa kaksoistutkintonsa työssäoppimisjaksoa Seinäjoen sairaalan M-talon työmaalla kirvesmies Markku Kalliokosken opissa.

Terveisiä työmaalta: Näin kesätyö poiki koulutuspaikan, joka johtaa tutkintoon

Porvoolaiset veljekset Frank ja John Hakola suorittavat oppisopimuskoulutustaan Peabin liikekeskustyömaalla Helsingin Pukinmäessä. Veljesten mukaan koulutusmuoto sopii omatoimisille ja ahkerille ihmisille, joilla on palo päästä kiinni käytännön töihin.