Rakennamme kunnon sairaaloita ja terveyskeskuksia

”Me Peabilla olemme kokeneita yhteiskuntarakentajia. Tällä tarkoitamme vastuullista ja kestävää toimintaa. Sairaalarakentaminen on erittäin vastuullista, ja meillä on siitä laaja kokemus. On tärkeää, että myös me rakentajat ymmärrämme sairaalamaailmaa sekä henkilökunnan ja potilaiden tarpeita kokonaisvaltaisesti.” – Peab Oy:n toimitusjohtaja Mika Katajisto

M-talo, Seinäjoki

Seinäjoen keskussairaalan psykiatrisille toiminnoille on saatu uudet modernit, komiat toimitilat. Näyttävä rakennus sijaitsee Seinäjoen sairaala-alueella Kyrkösjärven rannalla. M-talo on paljon muutakin kuin sairaala. Talossa on kaikille avoimet kirjasto, ravintola ja liikuntasalit sekä kahvila-ravintola.

Hyvinkään sairaala

Hyvinkään Sairaalanmäen maamerkiksi noussut uusi sairaalarakennus on HUSin erikoissairaanhoidon ja Hyvinkään kaupungin perusterveydenhuollon yhteiskäytössä. Se palvelee alueen yli 200 000 asukasta. Terve ja puhdas sairaala syntyi tarkalla kosteudenhallinnalla. Peabin ideoima uusi julkisivurakenne säästi kustannuksia ja paransi rakennuksen energiate

Meillä Peabilla on vahva rooli suomalaisen yhteiskunnan rakentajana ja kehittäjänä. Olemme rakentaneet paljon sairaaloita ja terveyskeskuksia eri puolille maata. Sairaalahankkeilla on erityisen painava yhteiskunnallinen merkitys – ovathan ne mittavia panostuksia ihmisten terveyteen ja elämänlaatuun.

Sairaalarakentaminen vaatii syvällistä erityisosaamista. On suuri kunnia päästä toteuttamaan hankkeita. Rakentamisessa korostuu tilaajan, urakoitsijan, suunnittelijoiden ja muiden osapuolten tiivis yhteistyö ja asiantuntemus.

Jokainen sairaala on uniikki. Hankkeet ovat monimutkaisia ja pitkiä, jotkut jopa useiden vuosien mittaisia. Rakennuksiin sijoitetaan suuri määrä erilaisia toimintoja ja teknologiaa. Me urakoitsijana vastaamme kokonaisuuden hallinnasta: suunnitelmien toteuttamisesta, aikataulusta, laadusta ja kustannuksista sekä eri urakoiden yhteensovittamisesta.

"Terveellisyys ja turvallisuus ovat ykkösasioita, kun rakennamme kunnon sairaalan. Suhtaudumme kosteudenhallintaan yhtä vakavasti kuin työturvallisuuteen. Seuraamme aktiivisesti betonin kuivumista ja torjumme kosteusriskit kaikissa rakentamisen vaiheissa.

Tarkan kosteudenhallinnan lisäksi sairaalahankkeissa korostuvat puhtaudenhallinta ja energiatehokkuus. Käytämme ajanmukaisia, tutkittuja ja hyväksyttyjä rakennusmateriaaleja. Osaavat rakentajamme voivat ehdottaa myös suunnitelmista poikkeavia materiaali- ja toteutusratkaisuja, jos mielestämme tilaaja saa niillä vaikkapa kustannussäästöjä – toki aina lopputuloksen kärsimättä.

Terveellisyys ja turvallisuus ovat ykkösasioita, kun rakennamme kunnon sairaalan. Suhtaudumme kosteudenhallintaan vakavasti.

Mika Katajisto, Peab Oy:n toimitusjohtaja

Sairaalahankkeissa erityisen kiinnostavaa on, että pääsemme rakentajina kurkistamaan syvälle sairaaloiden toimintaan. Se haastaa meitä hyvällä tavalla. Meidän täytyy ymmärtää modernia sairaalamaailmaa sekä henkilökunnan ja potilaiden tarpeita kokonaisvaltaisesti.

Lähtökohtana on aina asiakkaan tarve päästä hoitoon. Toteutamme ja rakennamme tilat ammattiylpeydellä niin, että hoitoprosessit ja logistiikka toimivat parhaalla mahdollisella tavalla. Moderneissa sairaaloissa korostuu myös viihtyisyys, ja esimerkiksi taide ja värit luovat hyvinvointia. Hyvin tehty sairaala hoitaa potilasta.”

Mika Katajisto on Peab Oy:n toimitusjohtaja.

Katso lisää

Katso kaikki referenssit

Rakennamme koteja, joissa ihmisten on hyvä asua. Rakennamme toimitiloja, joissa ihmisten on hyvä tehdä töitä. Rakennamme päiväkoteja ja kouluja, joissa on hyvä kasvaa ja oppia. Rakennamme sairaaloita ja terveyskeskuksia, joissa kaikilla on turvallista olla. Tutustu referensseihin!