Rakennamme kunnon koteja

”Me Peabilla rakennamme vuosittain lähes tuhat kerrostaloasuntoa eri puolille Suomea, eniten kasvukeskuksiin. Suomalaiset arvostavat koteja, joissa arkipäivän toiminnot sujuvat mukavasti.” – Peabin pääkaupunkiseudun asuntorakennuttamisen yksikönjohtaja Kari Kuittinen

Ranta-Tampella, Tampere

Peab rakensi viisi asuinkerrostaloa Ranta-Tampellan alueelle Näsijärven rannalle. Yhteistyö Tampereen kaupungin kanssa sujui hienosti alusta asti, sillä myös kaupunki on ollut alueen suhteen hyvin kunnianhimoinen. Tavoitteena oli tehdä fiksu, viihtyisä ja toimiva alue.

Voiportti, Kuopio

Kuopion perinteikäs Voiportti sai uuden elämän, kun Peab saneerasi suojeltuun rakennukseen 19 uutta kaupunkikotia. Kunnostuksessa korostettiin uusklassisen talon hengen säilyttämistä. Peabin ammattirakentajat saivat sovitettua modernit ratkaisut hienosti jykevien tiilirunkoisten seinien sisään.

Itikanmäki, Seinäjoki

Vanha Itikanmäen tehdasmiljöö uudistui täysin, kun Peab rakensi alueelle seitsemän komeaa asuintaloa. Hevosenkengän muotoon nousseet harjakattoiset ja punatiiliset talot sointuvat yhteen alueen vanhimman rakennuksen, suojellun Kalevan navetan kanssa. Satojen uusien asukkaiden myötä Itikanmäki on muuttunut eläväksi ja viihtyisäksi kaupunginosaksi.

Sijainti on ensisijaisen tärkeää, kun ihmiset etsivät itselleen kotia. Hyvä sijainti merkitsee eri ihmisille eri asioita. Tällä hetkellä kasvukeskuksissa ihmiset etsiytyvät mielellään hyvien joukkoliikenneyhteyksien äärelle.

Suomalaiset ovat asunnonostajina hyvin hinta-laatutietoisia. Asunnon toimiva pohja ja talon ulkonäkö ovat sijainnin ohella tärkeitä valintakriteerejä. Materiaaleilta ihmiset haluavat kestävyyttä. Osa asiakkaistamme haluaa muutoksia esimerkiksi kevyisiin seiniin. Meille on hyvin tärkeää, että ihminen saa omanlaisensa kodin, jossa viihtyy.

Myös kustannustehokkuus on tärkeää. Kodin miljoona nurkkaa ei taatusti lisää asumisviihtyvyyttä, mutta sen sijaan nurkat kasvattavat kustannuksia. Meidän ohjenuoramme on ohjata suunnittelua kohti järkeviä ratkaisuja.

Rakentamisen laatu on asunnonostajien kysymyslistalla aina ykkösenä. Se on hyvä asia. Hyvään rakentamiseen pätee yksi sääntö ylitse muiden: hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja jokainen asia pitää tehdä huolella eikä vain sinnepäin.

Kari Kuittinen, asuntorakennuttamisen yksikönjohtaja

"Rakentamisen laatu on asunnonostajien kysymyslistalla aina ykkösenä. Se on hyvä asia. Hyvään rakentamiseen pätee yksi sääntö ylitse muiden: hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja jokainen asia pitää tehdä huolella eikä vain sinnepäin. 

Kosteudenhallinta on meillä Peabilla ihan ykkösjuttu. Mittaamme aina kaikkien asuntojen betonipintojen kosteuden ennen pinnoitustöitä.  On hienoa, että asiakkaitamme kiinnostavat yhä enemmän luonnonvaroja säästävä ajattelu eli energiatehokkaat kodit. Yhä useammat asunnonostajat ovat kiinnostuneita asuntonsa hiilijalanjäljestä. He ovat mielissään, kun tarjolla on A-energialuokan koteja.

Asuntorakentaminen vaatii paljon erityisosaamista. Meillä Peabilla on töissä asunnonrakentajina motivoituneita ja ammattitaitoisia rakentajia. Hyvä suunnittelu, työmaan ammattitaitoinen johtaminen sekä sitoutuneet ja tyytyväiset työntekijät ovat asuntorakentamisen laadun tae."

 – Peabin pääkaupunkiseudun asuntorakennuttamisen yksikönjohtaja Kari Kuittinen