Tähtitornin Flygelin rakennustyöt alkoivat

Auratum Asunnot Helsinki Oy ja Peab Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Helsingin Tähtitorninmäellä sijaitsevan Tähtitornin Flygelin rakennusurakasta. Tähtitornin Flygeliin rakennetaan yhdeksän korkealuokkaista ja uniikkia arvokotia. Vanha tennishallirakennus muutetaan asuinrakennukseksi ja samanaikaisesti rakennetaan asuntojen alle autohalli. Kiinteistö uudistetaan nykyaikaan vanhaa kunnioittaen. Rakennuksen ulkoarkkitehtuuri on suojeltu ja se tullaan palauttamaan alkuperäiseen asuunsa.

-       Herkkä ja arvokas ympäristö sekä perusrakentamisesta poikkeavat rakenteet asettavat työlle omat vaatimuksensa. Hanke kohdistuu suojelumerkittyyn rakennukseen ja edellyttää tiivistä yhteistyötä muun muassa Helsingin Kaupunginmuseon kanssa, kertoo toimitusjohtaja Petri Reunanen Auratumista. – Tätä hanketta on luontevaa lähteä rakentamaan yhteistyössä Peabin kanssa, sillä meillä on jo kokemusta onnistuneista yhteisistä projekteista.

Työt kohteessa käynnistyivät välittömästi. Kohteen on arvioitu valmistuvan kesällä 2019.

-       Tärkein tavoitteemme on tuottaa laadukkaita arvoasuntoja halutulle Ullanlinnan alueelle. Kohde on vaativa ja huomattava käyttötarkoituksen muutos tuo aina oman lisänsä korjaushankkeeseen. Yhteistyömme Auratum Asunnot Helsinki Oy:n kanssa on jatkunut pitkään, joten tulemme varmasti tässäkin kohteessa onnistumaan erinomaisesti, toteaa apulaisaluejohtaja Marko Rinkinen Peabilta.

Lisätietoja antavat:

Marko Rinkinen, apulaisaluejohtaja, Peab PKS korjausrakentaminen. tel. 040-7676160,
marko.rinkinen@peab.fi 

www.peab.fi 

Petri Reunanen, johtaja, Auratum Asunnot tel. 040 511 0106,
petri.reunanen@auratum.com

www.auratum.com 

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivustoon hyväksyt evästeiden käytön.