Peab saneeraa Helsingin kaupungin vuokra-asuntoja Jakomäessä

Peab toteuttaa Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle (HEKA) vuokra-asuntojen laajan saneerauksen Helsingin Jakomäessä, osoitteessa Jakomäentie 10. Urakkasumma on 22 milj. euroa.  

Hanke koostuu kolmesta erillisestä, vuosina 1968-69 rakennetusta Helsingin kaupungin vuokratalosta. Kussakin talossa on viisi asuinkerrosta sekä kellarikerroksen varasto- ja kerhotilat sekä saunaosasto. Saneerattavia asuntoja on kaikkiaan 210 kappaletta. Korjaustyöt toteutetaan osavaiheittain.

Kiinteistöön toteutetaan laaja peruskorjaus, joka pitää sisällään rakennuksen sisäpuolisen peruskorjauksen LVISA-järjestelmineen. Rakennusten vesikatot uusitaan ja rakennetaan iv-konehuoneet. Myös rakennusten piha-alue peruskorjataan.

Kattavan peruskorjauksen yhteydessä kiinteistöjen esteettömyyttä parannetaan mm. uusimalla hissit ja vaihtamalla vanhoja ovia uusiin. Energiatehokkuutta kehitetään uusimalla ilmanvaihtojärjestelmä, lisäämällä lämmöneristävyyttä ja asentamalla aurinkopaneelijärjestelmä.

” Meille on kertynyt runsaasti kokemusta Helsingin kaupungin asuntojen peruskorjauksista. On hienoa, että pääsemme toteuttamaan tämänkin hankkeen, jossa hyödynnämme laaja-alaisesti osaamistamme. Tällaiset hankkeet vaativat aina yksilöllistä suunnittelua ja monipuolista osaamista ja yhteistyötä yli ammattikuntarajojen.”, kertoo Peabin Korjausrakentamisen yksikönjohtaja Ilkka Laakeristo.

Projekti käynnistyy helmikuussa 2022 ja valmistuu marraskuussa 2024.