Terveisiä työmaalta: Näin kesätyö poiki koulutuspaikan, joka johtaa tutkintoon

Porvoolaiset veljekset Frank ja John Hakola suorittavat oppisopimuskoulutustaan Peabin liikekeskustyömaalla Helsingin Pukinmäessä. Veljesten mukaan koulutusmuoto sopii omatoimisille ja ahkerille ihmisille, joilla on palo päästä kiinni käytännön töihin.

Oppisopimuskoulutus tarkoittaa sitä, että suurin osa opiskelusta suoritetaan työpaikalla. Opiskelua täydennetään verkossa tai ammatillisissa oppilaitoksissa. Peabin työmaalla työskentelevät veljekset suorittavat rakennusalan perustutkinnon.

Miten päädyitte oppisopimuskoulutukseen, Frank ja John Hakola?

”Olimme molemmat töissä Peabilla rakennusapumiehinä. Sen jälkeen meiltä kysyttiin, haluaisimmeko jäädä ja opiskella tätä alaa. Me molemmat halusimme.”

Miksi valitsitte työskentelyn työmaalla oppisopimuskoulutuksella sen sijaan, että olisitte menneet kouluun opiskelemaan alaa?

”Oppisopimuskoulutuksessa pääsemme samaan aikaan tekemään töitä, tienaamaan rahaa ja valmistumaan alalle. Täällä oppii kaiken käytännössä toisin kuin koulussa.

Mitä oli ensimmäinen työtehtävänne Pukinmäen työmaalla?

”Työnjohtaja Ilpo Tuiremo antoi meille tehtäväksi kiinnittää mainosplakaatteja neljänteen kerrokseen. Se oli ihan hauskaa, mutta John vähän pelkäsi korkeita paikkoja.”

Mitä teitte ennen kuin aloitte rakennustyöt ja oppisopimuskoulutuksen?

”Frank tuli tänne armeijasta ja oli sitä ennen ollut myyjänä. John oli turvallisuus- ja vartiointialalla.”

Kenelle suosittelisitte rakennusalaa ja oppisopimuskoulutusta?

”Nuorille ahkerille ihmisille, jotka haluavat heti työmaalle.”

Mitä itse aiotte tehdä koulutuksen jälkeen?

"Pysyä työelämässä."

Peab-opettaja

Peab-opettaja Jari Tyni vahvistaa rakennusalan oppilaitosten ja työelämän yhteyksiä. Hän kiertää Suomen ammattioppilaitoksia auttaaautan muun muassa järjestämään oppisopimuskoulutusta ja harjoittelupaikkoja Peabilla. Lue lisää!

Oppisopimus sopii oikeista töistä innostuville

Veikka Määttä rakentaa asuinkerrostaloja Helsingin Sompasaaressa osana rakennusalan perustutkintoaan. Isoin ero ammattioppilaitoksessa opiskeluun on työmaan koko – ja korkeus.