Onnea rakennusalalta valmistuvat – teitä tarvitaan!

Nyt on juhlan aika ja syytä onnitella kaikkia valmistuvia opiskelijoita, vaikka isoja juhlia ei voikaan viettää. Me Peabissa onnittelemme lämpimästi kaikkia rakennusalalta valmistuvia.

Rakennusalalle valmistuu ammattilaisia moniin eri tehtäviin. Rakennusalan perustutkinnon suorittaa tänä keväänä noin 1500 ja ammattikorkeakoulututkinnon noin 800 uutta tekijää. Monet valmistuvat alalle myös ylemmistä korkeakoulututkinnoista ja jatkotutkinnoista.

Jenna Pihlajamaa valmistuu Metropoliasta, tutkintonimikkeenään insinööri (AMK). Hän työskentelee jo Peabin Kruunuvuorenrannan työmaalla työnjohtajana. Jenna innostui opiskelemaan rakennusalaa ystävänsä innoittamana, hieman sattumalta – mutta ei ole katunut.

”Rakennusalalla parasta on monipuolisuus, voi tehdä monenlaisia tehtäviä niin rakennuksilla kuin toimistollakin. Olen ollut Peabin työmailla ja pääkonttorilla opiskeluaikanani, ja se, että saa oppia käytännössä hyviltä tekijöiltä, on ollut kyllä ihan parasta.”

”Onnea ja työn iloa kaikille valmistuville”, toivottaa rakennusalan harjoittelija Jesse Myöhänen Peabin Aapelintuvan työmaalta Kuopiosta. 18-vuotias nuorimies opiskelee Savon ammattiopistossa rakennusalaa ja valmistuminen talonrakentajaksi häämöttää jo loppuvuodesta 2020.

Jesse Myöhänen lähti opiskelemaan rakennusalaa, koska on aina tykännyt tehdä käsillään.

”Raksahommia en ollut aiemmin tehnyt, mutta tämä työ on ollut mukavaa. Olen ollut harjoittelutöissä vuoden verran ja saanut tehdä jo kaikenlaisia hommia. Työmaalla on tosi mukavaa porukkaa, jonka kanssa on kiva tehdä töitä ja oppia uutta.”

Peabin tavoitteena on olla rakennusalan paras työpaikka

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme ja opiskelijoiden moniin mahdollisuuksiin »